Menu

Veel gestelde vragen

Maten

 • Hoe kan ik worden opgemeten?

  Dagelijks rijden onze collega's door het hele land om klanten op te meten. Dit doen we voor hele bedrijfsafdelingen, maar ook voor één individu. Als je contact met ons opneemt dan plannen wij de beste mogelijkheid qua tijd (overdag of 's avonds) en locatie (thuis of op kantoor). Wij proberen onze afspraken altijd binnen dezelfde regio op elkaar aan te laten sluiten. Ook is het mogelijk om bij ons op kantoor langs te komen voor de meetafspraak. Door zijn ligging aan de A10 is ons pand goed bereikbaar en er is gratis parkeerplek.

 • Hoe kan ik mijn maten bijstellen?

  Om misverstanden te voorkomen zijn wij de enige die maten kunnen aanpassen in ons systeem. Is het nodig om je maten te fine-tunen? Bel of mail ons gerust. Kleine aanpassingen kunnen we telefonisch doorvoeren. Als de aanpassingen groot zijn, dan kunnen we vaak het beste nog een keer langskomen om ter plaatse de nieuwe maten op te meten. De aanpassingen slaan we direct in jouw account op, waardoor ze automatisch van kracht zijn bij een volgende bestelling.

 • Is het ook mogelijk om een shirt te bestellen zonder meetafspraak?

  We bieden onze meetafspraken gratis aan, maar mocht het willen dan het is ook mogelijk om je shirt op een standaard boordmaat te bestellen. Klik hiervoor op de homepage op ‘Start met ontwerpen’, selecteer jouw stof en ga vervolgens naar ‘Standaardmaat’. Wel of niet opgemeten, de prijs van elk shirt is 69 euro.

Afspraak

 • Hoe gaat een meetafspraak in zijn werk?

  Een van onze medewerkers komt langs met een computer, een meetlint en de stoffenstalen. Samen met jou maken ze een account aan in onze database met de persoonlijke gegevens en de negen lichaamsmaten. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Het account is direct actief. Zo nodig legt onze collega een en ander uit. De meeste klanten kiezen ervoor om direct hun shirt samen te stellen en te bestellen.

Kwaliteit

 • Hoe goed is de kwaliteit van jullie shirts?

  Al onze stoffen zijn van een hoogwaardige 'two ply' (dubbel geweven) kwaliteit. Bovendien zijn ze voorzien van een 'finish' die zorgt voor comfort, een luxe uitstraling en een makkelijke strijkbaarheid.

  Identieke stoffen zijn bij gerenommeerde winkels vaak te verkrijgen voor veel hogere prijzen en vaak niet eens op maat gemaakt. Ons concept zorgt voor lagere kosten die wij niet door hoeven door te rekenen aan onze klanten. Omdat we geen voorraden hebben en geen duur winkelpand huren, kunnen wij minimaal hetzelfde aanbieden voor een scherpere prijs.

  Wij produceren onze shirts in ons eigen atelier in Vietnam; ShirtbyHand Production Company. Alle onze medewerkers zijn vakkundig opgeleid. Ieder overhemd wordt gecontroleerd door een kwaliteitsmanager op maatvoering en afwerking. En ook zij worden gecontroleerd. Twee keer per jaar komt er een externe specialist over die ons helpt onze producten te optimaliseren.

Stoffen

 • Hoe vaak wisselt jullie aanbod in stoffen?

  Wij kopen onze stoffen in bij een van Nederlands bekendste groothandels in stoffen. Naast het basispalet, bestaande uit 50 basic stoffen die altijd te bestellen zijn, hebben we een aantal keer per jaar wisselende stoffen. Deze zijn aangepast aan het seizoen.

 • Wat is een Plain Weave overhemd?

  Bij een Plain Weave overhemd zijn de draden van de stof één om één geweven. Een Plain Weave overhemd heeft een eenvoudig karakter. Eenvoudig, maar daarom niet minder goed. De structuur in de stof is door de platte weving nauwelijks zichtbaar. Doordat de weving zo fijn is, stralen Plain Weave overhemden een bepaalde luxe uit. Doordat de overhemden geen glans hebben, worden ze vooral gekozen in zakelijke situaties.

 • Wat is een Oxford overhemd?

  Een Oxford overhemd heeft een grove weving met dikke garen, wat zorgt voor stevigheid en luchtigheid. Het overhemd heeft een korrelige structuur wat te vergelijken is met de structuur van een schaakbord. Deze structuur is met name goed te zien bij een gekleurd overhemd, aangezien hier witte puntjes ontstaan. Dit zorgt voor een mooi effect in het shirt. De stof heeft over het algemeen een sportieve uitstraling maar wordt ook in het zakenleven veel gezien.

 • Wat is een Herringbone overhemd?

  Een Herringbone overhemd, oftewel visgraat, is één van de populairste stoffen voor pakken en bovenkleding. Kenmerkend voor de Herringbone-stof is de visgraat structuur. De stof heeft over het algemeen een lichte glans en voelt zijde-achtig aan. Door de luxeuze uitstraling is de stof erg geliefd in de zakenwereld. Ook kan een Herringbone weving een formele touch geven aan je vrijetijdskleding.

 • Wat is een Twill overhemd?

  Een Twill overhemd heeft een subtiel diagonaal streepeffect. Ondanks de diagonale weving, heeft de stof de fijne, lichtglanzende textuur van een zijde. Een overhemd van Twill voelt vol aan met een zachte touch en kreukt weinig door de stevigheid. Het weefsel geeft een formele en luxe uitstraling waardoor het veel te zien is op kantoren.

 • Wat is een Fil à Fil overhemd?

  Een Fil à Fil overhemd is fijn geweven met een hoog draagcomfort. Door deze fijne weving komt het overhemd veelvoudig voor in de zakenwereld. Je wilt je natuurlijk wel gemakkelijk voelen in (soms stressvolle) zakelijke aangelegenheden. Bij een Fil à Fil-weving wordt er draad om draad geweven, met twee verschillende kleuren garen. De verticale draden in het weefsel zijn meestal wit, terwijl de horizontale draden gekleurd zijn. Dit zorgt voor een mooi kleureffect in het overhemd.

 • Wat is een Dobby overhemd?

  Een Dobby overhemd bestaat uit een combinatie van verschillende bindingen. Dobby is een hoogwaardige weefmethode, waarbij elke draad apart geweven is. Hierdoor voelt de stof stevig en sterk aan. Door de speciale manier van weven behoort Dobby tot de luxere stoffen en straalt het een bepaalde klasse uit. Daarom wordt dit overhemd vaak in de zakelijke wereld gedragen.

 • Wat is een Linnen overhemd?

  Een linnen overhemd wordt veelal gedragen in de warme zomermaanden. Het textiel absorbeert veel vocht en geeft dit vocht gemakkelijk af aan de lucht, waardoor het droog blijft aanvoelen. Ideaal wanneer je op een warme dag op kantoor moet werken. Je blijft professionaliteit uitstralen in een zakelijke omgeving, maar toch geniet je van verkoeling.

Company shirts

 • Maken jullie ook shirts voor bedrijven?

  Zeker, wij maken veel dames- en herenshirts voor bedrijven, met of zonder logo. Denk hierbij aan uniforme shirts voor bijvoorbeeld beurzen, horeca, winkels etc. Uiteraard zijn de shirts qua kleurcombinaties volledig te customizen per bedrijf. Met onze geavanceerde machines kunnen wij bovendien de meest lastige logo's stikken die er maar te bedenken zijn. Vaak laten we eerst een voorbeeld maken om een goed beeld te krijgen. Qua maatvoering is er de keuze voor volledig op maat, standaardmaten of een combinatie van beide.

Productie

 • Waar worden jullie shirts geproduceerd?

  In 2009 zijn wij samen met een Vietnamese partner een eigen atelier gestart in Hanoi, Vietnam; ShirtbyHand Production Company Vietnam. Met deze gespecialiseerde partner en onze ervaring van de voorgaande jaren, zijn wij erin geslaagd een kwalitatief goed productiehuis neer te zeten. Het atelier is gespecialiseerd in het produceren van grote aantallen maathemden welke per stuk uniek zijn. De kwaliteit is echter nog steeds die van een klein atelier.

 • Zijn jullie een maatschappelijk verantwoord bedrijf?

  Ja, als mede-eigenaar van ons atelier in Vietnam hebben we tot in detail invloed op de werkprocessen en arbeidsvoorwaarden.

  ShirtbyHand Production Company Vietnam bestaat uit 44 medewerkers die allen onder zeer goede omstandigheden hun werk uitvoeren (airconditioning, nieuwe machines, voldoende werkruimte, etc). Er staat maximaal 45 uur voor een werkweek, overuren worden uitbetaald en de jongste medewerker is 19 jaar oud. We hanteren een salaris dat 20% hoger ligt dan gemiddeld in de branche.

Retourneren

 • Wat als ik niet tevreden ben over de kwaliteit van mijn shirt?

  We willen altijd dat je 100% tevreden bent over de kwaliteit van je shirt. Mocht dit niet zo zijn dan kun je telefonisch of per mail contact met ons opnemen en komen we met een passende oplossing. Dit kan betekenen dat we opnieuw langskomen om je maten op te nemen, we het shirt door onze persoonlijke kleermaker in Amsterdam laten aanpassen, of dat je een nieuw shirt ontvangt. Omdat ons product op maat gemaakt wordt is retourneren zonder duidelijk aanwijsbare reden niet mogelijk. Alle klachten worden uiterlijk binnen 30 dagen afgehandeld. 

Mijn account

 • Als basis gebruiken, wat houdt dat precies in?

  Wanneer je inlogt, heb je de mogelijkheid om je laatst bestelde shirt als basis te gebruiken. Dit heeft echter niet met de maatvoering van je shirt te maken. Voor de maatvoering gebruiken wij namelijk altijd jouw meest recente maten. Ben je dus in de tussentijd opnieuw opgemeten of heb je een wijziging doorgegeven, dan zijn deze maten automatisch van toepassing op een nieuwe bestelling.

  Door een shirt als basis te gebruiken, kun jij eenvoudig de  persoonlijke opties van jouw vorige shirt aanhouden voor een nieuwe bestelling (model, boord, manchetten etc.). Zo kun je voor een nieuw ontwerp, de opties van je favoriete shirt aanhouden.

Inloggen
Jouw gegevens zijn onjuist
Wachtwoord vergeten?
Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in. We sturen dan een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

Verzenden
Er is een e-mail verzonden waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.
Account aanmaken
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Wachtwoord
Er bestaat al een account met dit emailadres
Account aanmaken
Please select your country