Stofnummer
Inloggen
Jouw gegevens zijn onjuist
Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in. We sturen dan een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

Wachtwoord vergeten?

Er is een e-mail verzonden waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

Account aanmaken
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Wachtwoord
Er bestaat al een account met dit emailadres
Account aanmaken
Please select your country

Plain weave en herringbone

  • 11-4-2016 12:41:08
  • Wegwijzer in weefsels

Wij bieden een ruim assortiment wevingen aan, want keuzevrijheid en topkwaliteit staan natuurlijk voorop. Maar wat betekenen de weefselaanduidingen eigenlijk? Deze keer leggen we uit wat wordt bedoeld met ‘plain weave’ en ‘herringbone’.

Plain Weave

De overgrote meerderheid van de shirtstoffen bestaat uit slechts drie weefselsoorten of bindingen: de effenbinding, de keperbinding en de satijnbinding. Plain weave wordt in het Nederlands ook wel effenbinding genoemd. Het is een aanduiding voor de weving van een stof die op zijn simpelst gezegd bestaat uit een weefritme van eroverheen, eronderdoor, eroverheen, eronderdoor en zo verder. De verticale draad (de schering) en de horizontale draad (de inslag) worden één op één geweven. Weet je direct waar de uitdrukking ‘schering en inslag’ vandaan komt.

De voordelen van plain weave, het eenvoudigste weefsel, zijn legio. Plain weave is relatief ‘open’ geweven, waardoor de stof licht is en ademt. Tegelijkertijd staat plain weave garant voor een duurzaam shirt; de stof gaat lang mee. Daarnaast heeft de stof nauwelijks textuur – het oppervlak is glad - wat het draagcomfort vergroot en het draaggevoel verbetert. Vanwege deze kwaliteiten is plain weave ook dè stof van keuze voor prints en onderscheidende drukdessins. Tot slot is de effenbinding relatief eenvoudig te fabriceren wat ons in staat stelt de shirts voor zeer scherpe prijzen aan te bieden.

Plain weave is dus de stof van keuze voor het shirt waarin je beweegt en ontspant, werkt en deals maakt. Dit is het weefsel dat bewijst dat draagcomfort en uitstraling elkaar niet hoeven te bijten.

Bekijk onze best verkochte Plain Weave stoffen

Herringbone

Voor de liefhebber van luxueuze wevingen is herringbone of visgraat een uitkomst. De weving dankt zijn naam aan de graten van een vis. De herkenbare V-vorm behoort tot de familie van de keperwevingen of twill weaves. Herringbone wordt, net als zijn broertjes en zusjes uit het kepergeslacht, gekenmerkt door een diagonale lijn in het weefsel. Waar effenbindingen haaks op elkaar staan, kan de herringbone geweven zijn onder een variëteit van schuine hoeken.

Herringbone is de tactiele uitdrukking van kwaliteit en luxe. De stof heeft, vergeleken met andere weefsels, een zekere diepte. Dit microreliëf resulteert in een milde glans. Net dat treetje hoger op de ladder, zowel voor het oog als in draagcomfort en – niet onbelangrijk – in kreukvastheid. Herringbone kreukt veel minder snel dan de meeste andere weefselvarianten. Een comfortabel shirt dragen op zelfs de meest chique aangelegenheden? Herringbone is het antwoord.

Bekijk onze best verkochte Herringbone stoffen

Copyright 2006-2019

ShirtbyHand The Netherlands

Switch Country